Na festivalu LÁZNĚNÍ & STAROSTAFEST vystoupí PRAŽSKÝ VÝBĚR a HARLEJ

28.06.2013 16:04

Karlovarský kraj / Mariánské Lázně – V termínu 11. až 13. července 2013 se v Mariánských Lázních odehraje tradiční multižánrový open air festival, který pro tento rok nese název Láznění & Starostafest a bude jednou z největších akcí svého druhu v Karlovarském kraji. Ani letos festival nezklame. Těšit se můžete na tři scény, z nichž live stage bude opravdu nadupaná výbornou show. Nebude však chybět ani electro stage, kde se představí kvalitní DJs a v neposlední řadě si můžete vychutnat pohodovou atmosféru na třetím chill out pódiu.

Největším lákadlem letošního ročníku je bezpochyby legendární kapela Pražský výběr, která se představí v sobotu ve své původní sestavě: Michael Kocáb, Vilém Čok, Michal Pavlíček, Jiří Hrubeš a Klaudius Kryšpín. Nedočkaví návštěvníci mohou do areálu zavítat již ve čtvrtek, kde bude ve velkých stanech probíhat ochutnávka piv Plzeňského pivovaru za akční ceny. Páteční den má název Láznění a večer se můžete těšit na rockovou stálici Harlej, kterou odpoledne doplní rocková klasika v podobě Genesis Revival, zaskákat si budete moct na místní Kokrhellband. Ani poté však nebude konec a nocí vás provedou nesmrtelní Babahed, kteří si drží v Mariánkách silnou fanouškovskou základnu. Sobotní den pod názvem Starostafest v poledne doslova odstartuje první ročník běhu přes Mariánské Lázně SPA RUN. Po 15 hodině začne hudební produkce a to kapelou Gang Ala Basta, jejímž frontmanem je syn Michala Pavlíčka z Pražského výběru. Poté přijde na řadu starý dobrý bigbít v podání kapely Beat Club 68. Na své si ale přijdou i fanoušci mladších kapel. Zahraje jim do punku laděná kapela První Hoře, která se může pyšnit cenou Anděl z roku 2009. I následující skupina Goodfellas hrající acoustic-rock’n’roll je ověnčena cenou, a to v kategorii Objev roku z ankety Žebřík 2011. Večer si budete moct vychutnat Pražský výběr v plné palbě, který zahraje v západních Čechách pod širým nebem po dlouhých osmi letech.

Na festivalu nebudou chybět trhy, stánky s občerstvením a rozmanitou nabídkou piv, atrakce pro děti a další prvky, které již tradičně patří ke slavnostem města. Atmosféra tohoto festivalu je jedinečná, a letošní rok si pořadatel Roman Juřica za podpory města Mariánské Lázně přichystal opravdu pestrý program, který osloví příznivce skvělé zábavy a kvalitní hudby všech věkových kategorií. Více o akci naleznete na www.lazneni.webnode.cz.